5 Şubat 2010

render hakkında minik bir bilgi

Merhabalar,
çevremizde her görebildiğimiz cisim, aslında o cismin üzerine yansıyıp da kırılarak gelen ışık kaynaklarının beynimizdeki yorumlanmasıdır. Gece karanlığında bir cismin şeklini, rengini, duruşunu görmekte zorlanmamızın da sebebi budur aslında. O zaman biz de resim çizerken, ışık kaynağını, yönünü, şiddetini görmemezlikten gelemeyiz. Renkli bir resim çizilse de, karakalemle siyah/beyaz bir resim çizilse de, işte bu ışık kaynağına göre cismin gölge-açıklık-koyuluk oranlarını iyi derecede verme işlemine Render ismi vermişler, bizler de aynı isimle devam ediyoruz. Aşağıdaki örnek, render hakkında mini bir bilgi içermekte. Tabi geometrik olarak daha karmaşık cisimleri de yine bu kurala göre render'ını alacağız.


Evde eskiz çalışması yaparken, masa lambamızdan, yada pencerenin ışığından faydalanabiliriz.

Bu çalışmanın video eğitselini aşağıda izleyebilirsiniz. (photoshop fırça değerleri : opacity:%50, flow:%100 ve kenarları açık fırça kullandım.)
kolay gelsin...


video'ya git.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, İllüstrasyon çizimlerimde uzun yıllar kullandığım 6 Photoshop Fırçasını sizlerle paylaşıyorum ve nasıl uyguladığımı göstermek için ...